Menu
Your Cart

Piškotki

Uporaba piškotkov (Cookies)


Piškotki so alfa numerični znaki za identifikacijo, ki se preko vašega spletnega brskalnika prenesejo na vaš trdi disk. Številni procesi v e-poslovanju niso izvedljivi brez te tehnologije. Tako je npr. pri spletnem nakupovanju vritualna košarica na vseh policah s pomočjo piškotkov.


Po vaši prijavi (z uporabniškim imenom in geslom) uporabimo tako imenovane »nujno potrebne piškotke« , s katerimi vas je mogoče identificirati v času vašega obiska. Po končanju piškotki samodejno potečejo. Medtem ko nakupujete na etapa.si se uporabijo trajni piškotki, ki se prenesejo na vaš trdi disk. To našim sistemom omogoča, da shranijo vašo nakupovalno košarico za čas vašega nakupa in tudi za kasnejše obiske naše trgovine (do 90 dni). Služijo tudi za razpoznavanje zlorab, kot npr. nalaganje dvojnega računa.


S pomočjo piškotkov shranimo tudi pojme, ki ste jih nazadnje vnesli v iskalnik, tako da vam lahko prikažemo nazadnje iskane pojme. V mobilni trgovini se piškotki dodatno uporabljajo zato, da vas lahko pozdravimo na domači strani, prikažemo naročila zadnjih sedmih dni in njihov status in za samodejno izpolnitev vašega e-naslova. Trajni piškotki sami po sebi ne vsebujejo osebnih podatkov. Ime, e-mail ali IP naslov in ostali podatki niso shranjeni v njih.


Pri vaši uporabi ne pride do gradnje profila posameznika. V vašem brskalniku lahko deaktivirate shranjevanje piškotkov, omejite na določene spletne strani, ali pa brskalnik nastavite tako, da vas opozori, ko je poslan piškotek. Piškotke lahko tudi kadarkoli izbrišete iz trdega diska vašega računalnika.


Prosimo upoštevajte, da v primeru zavrnitve določenih piškotkov, nekatere storitve na spletni strani etapa.si niso možne. Podrobnejše informacije kako nastavite brsklanik na temo piškotkov, boste našli v vašem brskalniku.


 Optimizacija spletne strani

Na tej spletni strani se v času vašega obiska naše spletne strani, s pomočjo posebne tehnologije, informacije o vašem iskanju anonimno zbirajo in hranijo za marketniške namene. Zbirajo in shranijo se samo anonimni podatki, ne zbirajo in shranjujejo pa osebni podatki. Ti podatki se shranijo s pomočjo tako imenovane „Cookie“ besedilne datoteke na vaš računalnik.


Sistem na podlagi algoritma analizira vaše iskanje in lahko prikaže ciljna priporočila izdelkov kot personalizirane reklamne pasice na drugih spletnih straneh (tako imenovani Publisher). V nobenem primeru ti podatki niso uporabljeni za to, da bi vas kot obiskovalca te spletne strani osebno indentificirali. Zbrani podatki bodo uporabljeni zgolj za izboljšanje naše ponudbe. Kakršnakoli druga uporaba ali posredovanje tretjim osebam ne bo izvedeno.


Vpogled v vaše osebne podatke

Vaše podatke si lahko kadarkoli ogledate, obdelate in izbrišete na etapa.si tako, da uporabite vaše e-naslov in geslo. Če se vam zgodi, da pozabite geslo, uporabite posebno storitev: v predelu \"Moj profil\" boste našli na strani za prijavo povezavo \"Pozabljeno geslo?\", ki vas bo pripeljala do pomoči glede vašega gesla. Prosimo vpišite vaš e-naslov, ki ste nam ga podali ob prvi prijavi in odpošljite obrazec. Nadomestno geslo vam bomo posredovali na vaš e-naslov. Ta postopek je brez tveganja v primeru, če bi tretja oseba poskušala dostopati do vaših podatkov, saj se odpošiljanje izvrši v vsakem primeru na vaš e-naslov, do katerega imate dostop samo vi.


 Vaša pravica do informacij

Pravico imate brezplačno zahtevati pisno informacijo o tem, katere osebne podatke o vas hrani upravljalec spletne trgovine etapa.si. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – v kolikor so v skladu z zakonom – izvedeni. V primeru vprašanj glede varovanja podatkov, nas kontaktirajte preko spletnega kontaktnega obrazca.


Katere piškotke uporabljamo:


Shranjeni osebni podatki in zahtevek za izbris

Po zakonu smo dolžni omogočiti vpogled v shranjene podatke, prav tako smo dolžni omogočiti izbris vseh podatkov, kar lahko registrirani uporabniki storite preko spodnje povezave.

OSEBNI PODATKI


Če ste nakup opravili kot gost, moramo po zakonu shraniti račun in naročilo, zaradi česar pa vpogled v osebne podatke preko spleta ni mogoč. Za vpogled in več informacij nas kontaktirajte preko e-pošte na info@etapa.si.

Nastavite piškotkov